Hell or High Water Reserva 40% 0,7 l (tuba)
Je to osemročný tmavý rum z Panamy, ručne vyrobený majstrom vo výrobe destilátov donom Panchom Fernandezom. Skúšali sme tento rum a musíme povedať, že na nás skutočne urobil dojem.
Tieto stránky sú určené len osobám starším ako 18 rokov. Pokiaľ ste ešte nedovŕšili vek 18 rokov opustite tieto stránky kliknutím na tlačidlo NIE.
Kód: 5712718005868
Compañero Elixir Extra je fantastický blended rum s pútavým príbehom. Ide o experimentálny mix dvoch najobľúbenejších rumov Compañero, ktorými sú Elixir Orange s pomarančovou príchuťou a 12-ročný Extra Anejo.
Značka: Companero
Chuť: pomaranč,kokos,čokoláda,orechy
Krajina:Trinidad
Objem: 0,7l
Alk. : 47%
Je to osemročný tmavý rum z Panamy, ručne vyrobený majstrom vo výrobe destilátov donom Panchom Fernandezom. Skúšali sme tento rum a musíme povedať, že na nás skutočne urobil dojem.
Novinka Piquero Rojo z Panamy, v sebe skrýva explóziu chutí. Neucítite iba podmanivú chuť tmavej čokolády, ale aj maslové keksíky, trstinový cukor, karamelky či sladké pečivo. Objavte staršieho brata Vášho obľúbeného rumového spiritu Piquero. Príbeh značky Piquero So značkou Piquero sa viaže zaujímavý príbeh vychádzajúci z panamského folklóru. Jedna panamská legenda totiž považuje sulu, vtáka, ktorý je na etikete Piquero, za patróna dobrého rumu. Mimochodom, práve tento druh vtáka domáci nazývajú menom Piquero.
Rumy Cihuatán v sebe skrývajú tajomnú a impozantnú maysku kultúru. Salvadorskí predkovia Mayovia, sú pre tvorcov rumu obrovskou inšpiráciou a každou fľašou nám približujú ich tradície, kultúru a príbehy. Metódy starnutia Cihuatánu Cinabrio boli špeciálne vyvíjané tak, aby priniesli komplexný rum, oceňovaný po celom svete. Cihuatán 12 ročný je hrdo ručne vyrábaný v údolí Cihuatán, v srdci Salvádoru, od semien cukrovej trstiny, cez destiláciu, miešanie a zretie až po fľašu. Teraz v novom dizajne.
Tento rum vyrába a predáva spoločnosť Demerara Distilleries v Guyane, ktorá má medzi konkurenciou skvelú povesť a produkuje jedinečné nápoje. El Dorado 5-ročný, prémiový s delikátnou chuťou. Je namiešaný zo skvelých rumov z Guyany, zrejúcich v dubových sudoch minimálne päť rokov. Vôňa tropické ovocie, s náznakom kokosu, dubu a vanilky. V dochuti hrejivý.
Reserva Limitada 2019 je zberateľská edícia z dielne The House Above the Clouds v Guatemale. Rum inšpirovaný tajomstvom, intrigami a hľadaním čuchovej a chuťovej básne. Táto zmes bola vybraná z rôznych starých rumov od 6 do 24 rokov s rôznymi charakteristikami. V priebehu fázy starnutia bol tento rum uložený do špeciálne vybraných dozretých sudov, čo prebúdza v zmesi tóny čokolády a hrozienok.
Veľmi chutný barbadoský rum. Tento päťročný rum značky Doorly's je vyvážený alkohol typický pre tento región a ponúka množstvo tropického ovocia. 5-ročný rum Doorly's je skvelý v koktailoch alebo na popíjanie len tak s ľadom.
The Demon's Share Rum 15 Y.O. predstavuje doposiaľ najvyššiu radu panamských rumov značky The Demon's Share. Vo vnútri tejto fľaše sa skrýva zatiaľ najstarší rum, aký táto značka vyprodukovala. Vyrobený bol z melasy pomocou stĺpovej destilácie. Vek zrenia je minimálne 15 rokov v sudoch vyrobených z amerického bieleho dubu, ktoré boli zvnútra vypálené. Lebo démonská chuť sa nezaobíde bez pravých plameňov. Panama si veľmi zakladá na kultúrnom dedičstve The Demon's Share. Rum je inšpirovaný bohatými tradíciami krajiny a pripravovaný s diabolským umením.Vôňa: Intenzívna a prenikavá. Hrejivé tóny ovocného kompótu, kôry tangerínky, karamelu a štipky fajkového dymu. Chuť: Veľmi obsiahla a gurmánsky lahodná. Intenzívne citrusy, kandizované ovocie, ale aj ľahšie tóny anízu a čierneho korenia.
Havana Club Añejo 3 Años je výsledkom miešania vyzretých a aromatických aguardientes (bezfarebných destilátov, ktoré obsahujú prísľub budúceho rumu) s extra ľahkými destilátmi z cukrovej trstiny. Trojročným zrením v dubových sudoch získava rum komplexné tóny kakaa, vanilky, cédru a sviežeho tropického ovocia. Aj vďaka tomu dodáva dotyk jedinečnej štýlovosti všetkým koktailom. Má veľmi príjemnú chuť, s nádychom dymu, vanilky a čokolády. Vôňa je intenzívna s nádychom vanilky, karamelizovaných hrušiek, banánov a náznakom spáleného dubu. Má príjemnú, jasnú, jemne zlatistú farbu, ktorá poukazuje na jeho vek a je takisto výsledkom dozrievania v kvalitných sudoch.
Ron Centenario Gran Reserva 25 Aos je super premium rum z Kostariky. Zreje po dobu dvadsaťpäť rokov v malých sudoch z amerického dubu, ktoré boli v minulosti používané na Bourbon. Jedná sa o rum, ktorý vzniká systémom Solera, ktorého príjemne sladkastá a elegantná vôňa je doplnená bohatou vôňou tropického ovocia, melasy a tabaku. V chuti ide o kombináciu vanilky a sladkého ovocia doplneného o tóny dreva a citrusových plodov.
Old Monk Gold Reserve je sofistikovanejšia verzia populárneho 7 ročného rumu Old Monk, ktorý pochádza z Indie. Gold Reserve sa vyrába z melasy a zreje v dubových sudoch 12 rokov. Je to trochu suchší rum oproti 7 ročnej verzii, napriek tomu má plnšiu chuť so zložitými tónmi škorice, klinčeka a čokolády.
Tento lahodný rum značky Dictador, zrejúci systémom Solera, sa vyrába v Kolumbii. Dozrieva medzi 8 až 14 rokom, s priemerným vekom zrenia 12 rokov. Rum sa riedi na silu fľaše demineralizovanou vodou, ktorá sa pridáva po kvapkách po dobu 28 dní.
Prémiový rum z exotickej Panamy - The Demon's Share. La Reserva del Diablo. Názov vznikol z pojmu Anjelská daň, je to alkohol ktorý sa vyparí pri zrení nápoja. Takže ak anjeli si berú svoj podiel z rumu, tak si vezmú aj démoni. Zreje po dobu 6 rokov, čo mu dodáva jemnú jantárovú farbu.
Diplomático Ambassador je trstinový tmavo zlatistý rum, ktorý zreje v sudoch z amerického bieleho dubu, kde predtým zrel bourbon, dvanásť rokov. Ďalšie dva roky potom dozrieva v sudoch po Španielskom sherry Pedro Ximénez. Až potom má rum tú najvyššiu kvalitu a správnu chuť. Aby sa zachovala kvalita takto zrelého rumu, je stáčaný do fliaš priamo zo sudov. Pri výrobe sa nepoužíva karamel ani iné dochucovadlá. Chuť tohto rumu má nádych orechov, hrozienok a portského.
Diplomático Ambassador je destilovaný v celo medených zariadeniach z "panenskej medi" z prvotriednej cukrovej trstiny s obsahom šesťdesiatich percent cukru. Ročná produkcia Ambassadora je odhadovaná na 1600 fliaš. Každá fľaša má svoje výrobné číslo a zátky fliaš sú namáčane v zlate.
Ron Jungla zrel najprv na Kube v dubových sudoch. Následne bol prevezený na Mallorcu, kde dozrieval v sudoch po brandy Suau. Výsledkom je nápoj s jemnou, napriek tomu príjemne výraznou chuťou, v ktorej dominujú tóny ovocia s jemnou drevitosťou v pozadí. Záver je hrejivý.
Plantation Isle of Fiji je veľmi kvalitný a dobrý karibský rum. Zrie 3 roky v tropickom podnebí v ex-bourbon sudoch, následne sa prevezie do Francúzska, kde dozrieva 1 rok v dubových sudoch.
Tento lahodný rum je vyrobený tradičnou technikou z miestnej cukrovej trstiny. Metóda dvojitého starnutia spojená s fidžijským know-how vytvára rum s teplými tónmi exotického ovocia a hrozienka.
Barceló Imperial Rare Blends Port Cask sa vyrába zo šťavy z cukrovej trstiny v Dominikánskej Republike. Je výsledkom zrenia vzácnych rumov, na ktoré sa využívajú dubové sudy rôzneho stupňa vnútorného vypálenia. Po blendovaní bol rum uložený do sudov po portskom víne Tawny, ktoré mu dodali komplexnosť a bohatosť. Vôňa: Figový krém, džem z lesného ovocia, sušené čerešne a butterscotch. Chuť: Zamatovo jemná a sladká.