A.H. Riise 24 Experiences 2023 43,92% 24 x 0,02...
Objavte dlhoočakávanú novinku zo sveta výnimočných rumov A.H. Riise! Ak ste z tých, ktorí sú radi pripravení vopred, neváhajte a svojím blízkym zadovážte tento skvelý darček!
Tieto stránky sú určené len osobám starším ako 18 rokov. Pokiaľ ste ešte nedovŕšili vek 18 rokov opustite tieto stránky kliknutím na tlačidlo NIE.
Kód: 7441001174186
Rum s hlbokou medenou oranžovou farbou. Chuť pečených banánov, pražené orechy, a vôňa anízu. Hodvábny vstup prevedie celé telo horúcou chuťou korenených orechov, škoricovou kôrou, banánovým pudingom, a tabakovou esenciou. Koniec chuti doznieva sladkými karamelkami s korenistým zánikom.
Značka:Ron Centenario
Chuť:karamel,tabak,orechy
Krajina:Kostarika
Objem:0,7 l
Alk. :40%
Objavte dlhoočakávanú novinku zo sveta výnimočných rumov A.H. Riise! Ak ste z tých, ktorí sú radi pripravení vopred, neváhajte a svojím blízkym zadovážte tento skvelý darček!
Explózia vône i chuti. To príde po otvorení fľaše rumu Quorhum 23 Aos Solera. Tento hnedý rum je v chuti i vôni naozaj výrazný, silne sladký, komplexný a plný. Doprajte si túto zmes až dvadsaťtri rokov zrejúcich rumov v modernej elegantnej fľaši.
Rodinné bohatstvo môže mať mnoho podôb. V prípade rodiny Oliver je to v podobe troch tisíc sudov a v nich šesťstotisíc litrov kvalitného rumu. Jeho vzájomným miešaním potom vznikajú excelentné rumy.
Starostlivo vyberaná a spracovávaná cukrová trstina rastúca blízko Veracruz je základom jedinečného Ron Reserva 22. Jeho zrenie prebieha procesom Solera v 22 sudoch z toho najkvalitnejšieho amerického duba. Štyri z týchto sudov sú plnené a macerované v škrupinkách z vlašských orechov, mandlí a kôstkami z broskýň. Zvyšok je naplnený guarapom - štavou z cukrovej trstiny. Celý proces dodáva rumu jemnosť a mierne zadymený tón, čo vo finále vytvára vysoko rafinovanú chuť.
Black Barrel je jedinečný ručne vytvorený rum vyrábaný v malých sériách a je pripomienkou 310. výročia založenia liehovaru Mount Gay. Tak, ako všetky ich rumy, dvojkotlíkové a jednokolónové destiláty sú uložené samostatne v sudoch po whisky až pokiaľ nie sú zrelé. Majster miešač potom namieša vysoký podiel dvojitých destilátov a vytvorí špeciálnu zmes. Tá opäť dozrieva v intenzívne vypálených sudoch po bourbone (preto ten názov), čo im dodá bohatú komplexnosť a teplé, zamatové zakončenie.
Rum Don Papa bol prvýkrát vytvorený v roku 2012. Destiloval sa v malých sériách z cukrovej trstiny vypestovanej na filipínskom ostrove Negros a zrel v sudoch z amerického duba po dobu 7 rokov. Je plný vanilkových chutí a náznaku korenia.
Rum monumentálneho veku, jeho degustácia je pre fanúšikov rumu veľkým zážitkom. Podľa znalcov Test Institute of Chicago ide o rum určený pre skutočných gurmánov a jeho teplú jemnosť odporúčajú vychutnávať v čistej forme, mimoriadne pomaly a v spoločnosti len tých najlepších priateľov. Jeho vôňa je nasýtená tropickým ovocím a korením, s tónmi medu a hnedého cukru. Okrúhla, jemná a plná chuť pripomína žardiniéru naplnenú tropickým ovocím, karamelom, a korením.
Bumbu XO je prémiový rum z Panamy, z liehovaru, ktorý má viac ako 120 ročnú tradíciu. Vyrába sa z cukrovej melasy. Zreje v malých súdkoch z amerického bieleho dubu, po dobu až 18 rokov. V závere strávil krátky čas v andalúzkych sudoch po sherry.
Pre túto 9. limitovanú edíciu série Plantation Rum Black Cask boli vybrané rumy z dvoch emblematických oblastí výroby rumu, Barbadosu a Venezuely. Zmes sa skladá z rumov destilovaných v kotlíkových a stĺpcových destilačných prístrojoch pre elegantný a vyvážený profil. Po prvotnom zrení v sudoch po bourbone v ich krajine pôvodu v tropickom podnebí tieto dva krásne rumy preplávali Atlantik na juhozápad Francúzska na druhotné zrenie v mierne opečených sudoch z francúzskeho dubu.Rum je intenzívny a svieži, s jemnými tónmi pečiva a citrusov.Black Cask 2023 je 9. vydaním v rámci série Black Cask. Séria oslavuje spojenie rumových kultúr a tradícií. Etiketa bola inšpirovaná bohatými farebnými vzormi, ktoré možno nájsť na mnohých miestnych trhoch s látkami pokrývajúcimi Barbados a sever Venezuely.
Sladký, intenzívny, kvalitný. Taký je hnedý rum Quorhum 15 Aos Solera z produkcie Oliver & Oliver. Kúpte si ho do rumovej skrinky, ak milujete sladšie rumy. Budete nadšený chuťovou kompozíciou, v ktorej sa miešajú tóny čokolády, karamelu a hnedého cukru.
Priateľmi tohto rumu sú dobrá cigara, veľa času a pokojné miesto, kde vás nikto nebude rušiť. Rum Quorhum 15 Anos Solera si to totiž zaslúži. Rum vychádzajúci z tradičných kubánskych receptúr, ale zabalených do modernejšieho hávu, je ďalším zo skvelých produktov spoločnosti Oliver & Oliver
Rum Dos Maderas 5+5 najprv oddychuje päť rokov v Karibiku, potom ďalšie tri v závode Williams & Humbert v súdkoch, kde zrelo Dos Cortados (Palo Cortado), a nakoniec absolvuje tretie štádium, 2 roky zrenia v sudoch, kde predtým zrelo sherry Don Guido (Pedro Ximénez), čím vzniká mimoriadny rum Dos Maderas PX. Don Guido aj Dos Cortados zreli 20 rokov, tak ako to dosvedčuje najstaršie určenie pôvodu v Španielsku - Jerez-Xérs-Sherry.
Konečné štádium zrenia v súdkoch, kde predtým zrelo sherry spoločnosti Pedro Ximénez ako "Don Guido", dodáva rumu Dos Maderas PX veľmi tmavú jantárovú farbu a jemné náznaky hrozienok, fíg a vanilky.
Balenie obsahuje 2 poháre.
Plantation Xaymaca je typický jamajský rum vyrobený z cukrovej trstiny, ktorý v sebe spája jedinečnosť jamajskej kultúry. Vyrába sa destiláciou v medených kotloch. Rum má príjemnú mahagónovú farbu.
Reserva Limitada 2019 je zberateľská edícia z dielne The House Above the Clouds v Guatemale. Rum inšpirovaný tajomstvom, intrigami a hľadaním čuchovej a chuťovej básne. Táto zmes bola vybraná z rôznych starých rumov od 6 do 24 rokov s rôznymi charakteristikami. V priebehu fázy starnutia bol tento rum uložený do špeciálne vybraných dozretých sudov, čo prebúdza v zmesi tóny čokolády a hrozienok.
Abuelo Anejo 5 Aňos je znamenitý rum zrejúci v sudoch z bieleho duba. Pri jeho výrobe boli použité najnovšie technologické postupy a skúsenosti z dlhodobej tradície výroby tohto rumu spoločnosťou Vareôa (Desde 1908). Jeho nezrovnateľná kvalita je docielená zrením v tmavom tichom prostredí. Rumy Abuelo majú svoje, niekedy ťažko vysvetliteľné kúzlo, vybranú chuť a podmanivú osobnosť. Chuť je jemná a ľahká, s náznakmi dreva.
Baroko v starej filipínskej tagalčine znamená nadšenie a chuť k životu. A je to jedna z vlastností, ktorú zhmotňuje aj rovnomenná edícia značky Don Papa.
Don Papa Baroko sa vyrába z melasy na filipínskom ostrove Negros, kde sa pestuje jedna z najsladších cukrových trstín na svete. Na úpätí pohoria Mount Kanlaon potom zreje tri až päť rokov v sudoch po bourbone.
Vo výslednom blende sa prejavuje originálny charakter značky Don Papa, ktorý je výrazný, bohatý a plný života.
Aróma: Bohaté tóny citrusov a vanilky.
Chuť: Plná, s tónmi kandizovaného tropického ovocia a medu.
Záver: Dlhý, výrazný záver s náznakmi hrozienok a vypáleného dreva.
Rum Don Papa bol prvýkrát vytvorený v roku 2012. Destiloval sa v malých sériách z cukrovej trstiny vypestovanej na filipínskom ostrove Negros a zrel v sudoch z amerického duba po dobu 7 rokov. Je plný vanilkových chutí a náznaku korenia.