Dimple 15y 40% 0,7 l (kartón)
Haig Dimple alebo Dimple Pinch, ako sa nazýva v USA, sa nedávno objavil v každého obľúbenom programe Breaking Bad! Zmes s vysokým podielom sladu vrátane whisky z Glenkinchie a Linkwood.
Tieto stránky sú určené len osobám starším ako 18 rokov. Pokiaľ ste ešte nedovŕšili vek 18 rokov opustite tieto stránky kliknutím na tlačidlo NIE.
Kód: 5010093259006
Whiskey Teachers patrí medzi takzvané blended whisky, ktoré sa miešajú z viacerých druhov obilných a sladových whisky. Má vyrovnanú, komplexnú chuť bez výkyvov. Pri pití tejto whisky najprv cítite príchuť arašidov, potom prichádza toffee a nakoniec nepatrný náznak sladkého drievka.
Značka:Teacher's
Chuť:arašidy,karamel,drevo
Krajina:Škótsko
Objem: 0,7l
Alk. :40 %
Haig Dimple alebo Dimple Pinch, ako sa nazýva v USA, sa nedávno objavil v každého obľúbenom programe Breaking Bad! Zmes s vysokým podielom sladu vrátane whisky z Glenkinchie a Linkwood.
Predtým než je dokončená v sherry sudoch zreje v sudoch po bourbone. DoubleWood je vynikajúci príklad, čo dokáže vytvoriť liehovar Balvenie, a to už v 12-tich rokoch.
Je významnou súčasťou miešanej whisky J&B. Na jej výrobu je použitá voda pochádzajúca z prameňov ""The Cardnach Spring."" Proces výroby je založený na 4 destilačných prístrojoch s kapacitou 1,3 mil. litrov ročne. Táto whisky má sladkú a aromatickú vôňu s ľahko orechovými tónmi. Jej chuť je jemná, ovocná s náznakom mandlí. Dokončenie je hladké, karamelové a smotanové až vysychajúce.
Glenfiddich 15-ročná je jedna z najpredávanejších čistých sladových whisky. Má jasne žiarivú zlatistú farbu. Jej aróma pripomína čokoládu s náznakom rašeliny a opečeného toastu. Chuť tejto whisky je veľmi lahodná a hodvábna, mierne korenená (kardamon) a s príchuťou bielej čokolády. Má krásne smotanové zakončenie.
Loch Lomond 18 ročná škótska Single malt whisky dozrievala v najlepších Amerických dubových sudoch, ktoré si vybral Tommy Wallace, Master Cooper v tom čase. Čas a príroda umožnili vyladiť sladší charakter dreva s jemným typických nádychom rašeliny a dymu, ktorý zaisťuje dobre vyváženú povrchovú úpravu.
Vôňa: starý dubový nábytok a tabak, a jemné tóny medových cereálií
Chuť: orechový hnedý chlieb s tenkou vrstvou džemu z čiernych ríbezlí, mierny dym
Záver: pretrvávajúca rašelina
12-ročná Single Malt škótska whisky Inchmurrin z destilérky Loch Lomond sa vyrába v oblasti Highland. Táto whisky nie je klasická „Smoked“ whisky, práve naopak, ma veľmi výrazne a svieže sladké tóny ovocia, citrusov, banánov, kvetín, limetky s jemnými tónmi korenia. Zrie v troch druhoch ručne vyrábaných ex-bourbon sudov, opätovne plnených a vypaľovaných.
Vôňa: hrušky, svieža, čerstvá tráva, korenistá, výrazne ovocná, banán, citrusy, sladká, karamel
Chuť: hrušky, jemná, kvetinová, intenzívna citrusová, limetka, orechy, suchá a zároveň sladká
Túto 18-ročnú edíciu whisky značky Chivas Regal odporúčal časopis Whisky Magazine. Vytvoril ju "Master Blender" whisky Colin Scott osobne.
Tullamore Dew je originálna zmes známa po celom svete pre svoju hladkú a jemnú arómu. Tullamore Dew je znalcami široko oceňovaná whisky. V roku 2005 získala veľmi cennú trofej na International Spirits Challenge, čo je najvyššie ocenenie v nápojovom priemysle. Trofej bola jedna zo štyroch udelených z viac ako 700 nápojov od spoločností po celom svete. Vyniká farbou svetlého medu. V chuti objavíme slad a horkú čokoládu alebo kakao. Koniec má stredne dlhý s dominantnými tónmi dreva a čokolády.
Chivas Regal XV je výrazne iskrivá whisky určená na chvíle, ktoré stojí za to oslavovať. Po Chivas Regal EXTRA ide o druhú whisky znášho portfólia, ktorá dozrieva v špeciálnych sudoch. V tomto prípade ide o sudy Grande Champagne Cognac, v ktorých predtým dozrievalo pravé šampanské.
Four Roses - bourbon vyrábaný z tradičných surovín v samom srdci štátu Kentucky, v meste Lawrencenburg, už od roku 1888. Pre výrobu Four Roses Bourbon sa používa len tá najakostnejšia kukurica. V kombinácii s vápencovou vodou vytvára mimoriadne jemnú chuť a bohatú arómu.
Zakladateľ Daniel E. Williams, zdokonalil jemnú whiskey k úplnej výnimočnosti. Bohatý chararkter a kvalita tohto nápoja spočíva v zrení a starostlivo vyberanom dreve. Osemnásťročná single malt-ka pomaly dozrieva v dubových ex-bourbon sudoch a na záver je uložená na 6 mesiacov do sherry, port, madeira a oloroso sudov.
Nielen že sudy po Madeire, Sherry a portskom dodávajú tejto whiskey komplexnosť, ale okrem toho tu vyniká krásna harmónia medzi chuťou typickou pre whiskey zrejúcou v americkom dube a bohatou chuťou whiskey zrejúcou v európskom dube.
Táto 10-ročná single malt whisky získala zlatú medailu na svetovej súťaži World Spirits Competition v San Francisku v roku 2006. Klasika z liehovaru Speyburn.
Vôňa je pomerne citrusová a aromatická. Pocukrované pomarančové šupky a bylinkové tóny, hobliny dreva a borovicový olej, trené mentolové listy a zimné korenie. Neujdú vám tóny sladového jačmeňa a sladkosť obilia. Chuť je stredne silná a celkom hladká a nájdete dobre vyvážené tóny sladkosti obilia a araku, sladový extrakt a aníz s náznakmi niečoho bylinkového a dotykom dymu. Finiš je pomerne dlhý, s množstvom jačmeňa.
Laphroaig PX Cask je škótska single malt whisky s krásnou zlatou farbou. Jej charakter sa profiluje počas zrenia v troch odlišných druhoch sudov: Americký dub, Quarter a Pedro Ximénz. Bohatá chuť spája klasické zemité tóny s jemnou arómou sherry a sladkých hrozienok. V závere ucítite koncentrovanú rašelinu a dub s výrazným vplyvom sherry a intenzívnou suchosťou
Whisky, slovo ukrývajúce v sebe „tekuté zlato“, ktorého výroba vo svete siaha až do štvrtého storočia minulého tisícročia. Zlatý mok voňajúci po vanilke a smotane, s jemným nádychom burbonu zreje na severe Slovenska v obci Hniezdne, v sudoch zo vzácneho bieleho duba. Liehovar Nestville Distillery v obci Hniezdne v blízkosti Starej Ľubovne nadväzuje na dlhoročnú históriu výroby liehu na Slovensku.
Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished Irish whiskey sa vyrába len v čase zberu jabĺk v Írsku (od septembra do novembra). Vyberáme tie najkvalitnejšie jablká, ešte čerstvé ich lisujeme, a to je začiatok procesu, pri ktorom z nich v malých dávkach vyrábame cider. Vylisovanú šťavu niekoľko mesiacov uchovávame v dubových sudoch. Ako cider fermentuje, kyslasté a zároveň sladké tóny prestupujú sudmi na bourbon a vytvárajú zložité vrstvy vôní a chutí, ktoré sa bohato vyplatia. Náš Master Blender potom odsaje všetok fermentovaný cider a na ďalšie tri mesiace ho nahradí drahocennou Tullamore D.E.W. Výsledkom je výnimočná a ušľachtilá írska whiskey, pravá esencia Írska, s tónmi vypáleného suda frknutými sladkým ciderom, ktorá zaujme a poteší vytríbený jazyk skutočných milovníkov írskej whiskey.