BVD Čerešňovica 0,5 l (čistá fľaša)
Kultivovaný čerešňový destilát sa nesie v znamení aromatického ovocia a vyrovnanej chuti. Tento obľúbený nápoj má svojich predkov v alpských regiónoch, kde sa mu dodnes hovorí Kirchwasser.
Tieto stránky sú určené len osobám starším ako 18 rokov. Pokiaľ ste ešte nedovŕšili vek 18 rokov opustite tieto stránky kliknutím na tlačidlo NIE.
Kód: 8586019220667
Pravý slovenský destilát z poctivo zozbieraných slovenských marhúľ. Destilát vonia po dozretých a šťavnatých marhuliach, dlhotrvajúca sladká chuť osloví široké publikum.
Značka:Domovina
Chuť:marhule
Krajina:Slovensko
Objem:0,7 l
Alk. : 42%
Kultivovaný čerešňový destilát sa nesie v znamení aromatického ovocia a vyrovnanej chuti. Tento obľúbený nápoj má svojich predkov v alpských regiónoch, kde sa mu dodnes hovorí Kirchwasser.
Domovina je kvalitná slovenská borovička s výnimočnou chuťou. Pri výrobe sa použili čierne borievky, ktoré sú menej sladké ako červené, ale sú aromatickejšie. Táto borovička je obohatená o čistý horcový extrakt. Má jemne žltú farbu a horkastú chuť.
Tradičný špičkový destilát z odrody Bystrická, ktorá sa vytratila z našich sadov kvôli chorobe šárka sliviek. Ručne oberané, triedené a odkôstkované plody spod vyhasnutej sopky Vihorlat, kde táto choroba nezasiahla, sa veľmi citlivo destilujú, aby vynikli všetky chute a vône tejto vzácnej odrody.
Destilát, pochádzajúci výlučne z ušľachtilých odrôd hrušiek Conferencia a Williams. Precízny výber a spracovanie ovocia a dôsledný technologický postup pri destilácii zachováva v destiláte všetky atribúty plne vyzretého ovocia.
Prvá slovenská borovička destilát. Tradičný ľudový alkoholický nápoj borovička, je neoddeliteľnou súčasťou slovenského kultúrneho dedičstva. Aj keď je veľa písomných pamätí nenávratne stratených, zo zachovaných sa môžme dočítať, že borovička sa na území dnešného Slovenska začala vyrábať počiatkom 19. storočia, a to v regióne dnešného Spiša.
Lahodná zamatová chuť doprevádzaná nádychom medu, je charakteristickým znakom našej jablkovice, vyrobenej z jednej z najstarších odrôd – Jonathan.
Slivovica Kosher v sebe spája prísne pravidlá a valašskú tradíciu a prináša v päťročnej vyzretej podobe. Kombinácia tradičných výrobných postupov spolu s dohľadom zástupcov americkej Orthodox Union a päť rokov zrenia je istou zárukou tej najvyššej kvality. Tento číry destilát so sladkastou mandľovou arómou kôstok a jemnou ovocnou chuťou pripravujú vizovickí liehovarníci s použitím najmodernejších technológií a pod dohľadom zástupcov židovskej organizácie udeľujúcich certifikát kóšer. Výrobné zariadenie musí byť pred začatím výroby vykošerované, tzv. vypláchnuté teplou a studenou vodou. Na to, aby ste si naplno vychutnali jeho kvalitu, však nemusíte byť príslušníkmi židovskej komunity. Exkluzivitu tohto destilátu zvýrazňuje luxusné balenie.
FRNDŽALICA je legendárny a záhadný nápoj, vyrobený klasickou destiláciou v lone čarovnej slovenskej prírody, len z najčistejších prírodných surovín s vysokou energiou. Je tajomná, ale silná, v chuti plná, s vôňou čokolády, vanilky a stopami jablka. Krémová chuť sa decentne prelína s jemným exotickým korením. Dochuť je mierne intenzívna a stredne dlhá.
Destiluje sa na silu 75% alkoholu a sa surová plní do dubových 200 litrových sudov. Vyzrieva v dubových sudoch po dobu minimálne 2 roky. Po celom procese sa nakoniec riedi pramenistou energeticky čistou vodou na krásnych a chutných 50%.
Slivovica je destilát, ktorý veľmi dlho poznali už naši predkovia a vychutnávali si ju pri každej príležitosti. Základ tvorí slovenské, dozreté ovocie, ktoré sa používa bez kôstiek. Do fliaš sa plní 52%.
S láskou vytvorený číro slovenský destilát od výrobcu Pacha Matrtaja. Vznikla spojením dvoch čistých destilátov - Borievkového a Frndžalice.
poločnosť RUDOLF JELÍNEK nadväzuje na viac ako 400-ročnú tradíciu výroby destilátov na Valašsku. Prvý písomný doklad o existencii pálenice sa nachádza v urbári vizovického panstva z roku 1585, aj keď sa vzťahuje na neskoršiu dobu (polovica 17. storočia). V tej dobe sa pálilo z pivných odpadkov, neskôr sa k nim pridalo obilie, z ktorého sa potom vyrábala žitná pálenka. Keďže sa vo Vizoviciach vďaka priaznivým klimatickým podmienkam mimoriadne darí ovocným stromom, predovšetkým slivkám, začala sa tu v polovici 18. storočia vyrábať slivovica. Najväčší rozmach výroby nastal v polovici 19. storočia, keď výroba slivovice vďaka štátnym prémiám získala na význame.
Marhuľovica je svieži, letný 100% destilát, charakteristický svojou jemnou sladkastou vôňou čistého plodu, keďže všetky kúsky ovocia sa pred spracovaním ručne odkôstkujú.
Frndžalica Surová je silný obilný destilát, ktorý vyzrieva v dubových sudoch. Dubové drevo mu dodá noblesu. Surová chuť Frndžalice je tajomná, vďaka vysokému obsahu alkoholu silne hrejivá, sladová až medová. Má arómu a chuť ražného chleba so stopami lieskových orechov a sladkých mandlí.
Hruškovica je popri Slivovici jedným z najobľúbenejších destilátov. Hruškovica Domovina sa páli z poctivo zozbieraných hrušiek v slovenských regiónoch. Má bohatú arómu a chuť plnú hruškových tónov. Vyrába sa len z dozretých plodov.
Tento destilát najvyššej kvality je vyrábaný podľa starých osvedčených receptúr. Starostlivo vybrané, vyzreté ovocie kvasí prirodzeným spôsobom a po dokonalom vykvasení sa destiluje tradičnou metódou. Typickú hladkú, vyrovnanú a lahodnú chuť pravého slivkového destilátu bez akýchkoľvek prísad získava z vybraných najlepších odrôd sliviek.