VILMOS 37,5% 0,7L
Vilmos je vyrobený s použitím hruškového destilátu, obsahuje dokonalú harmóniu jemnej vôňe a skvelej chuťi. Ide o tradičný maďarský hruškový destilát s intenzívnou vônou a chuťou hrušiek Wiliamsiek.
Tieto stránky sú určené len osobám starším ako 18 rokov. Pokiaľ ste ešte nedovŕšili vek 18 rokov opustite tieto stránky kliknutím na tlačidlo NIE.
Kód: 8595198804780
Destilát vyrobený z divo rastúcich trniek. Na výrobu boli použité trnky, ktoré boli na kríkoch počas prvých mrazov.
Značka:Rudolf Jelínek
Chuť:trnky
Krajina:Česká republika
Objem: 42%
Vilmos je vyrobený s použitím hruškového destilátu, obsahuje dokonalú harmóniu jemnej vôňe a skvelej chuťi. Ide o tradičný maďarský hruškový destilát s intenzívnou vônou a chuťou hrušiek Wiliamsiek.
Frndžalica Surová je silný obilný destilát, ktorý vyzrieva v dubových sudoch. Dubové drevo mu dodá noblesu. Surová chuť Frndžalice je tajomná, vďaka vysokému obsahu alkoholu silne hrejivá, sladová až medová. Má arómu a chuť ražného chleba so stopami lieskových orechov a sladkých mandlí.
poločnosť RUDOLF JELÍNEK nadväzuje na viac ako 400-ročnú tradíciu výroby destilátov na Valašsku. Prvý písomný doklad o existencii pálenice sa nachádza v urbári vizovického panstva z roku 1585, aj keď sa vzťahuje na neskoršiu dobu (polovica 17. storočia). V tej dobe sa pálilo z pivných odpadkov, neskôr sa k nim pridalo obilie, z ktorého sa potom vyrábala žitná pálenka. Keďže sa vo Vizoviciach vďaka priaznivým klimatickým podmienkam mimoriadne darí ovocným stromom, predovšetkým slivkám, začala sa tu v polovici 18. storočia vyrábať slivovica. Najväčší rozmach výroby nastal v polovici 19. storočia, keď výroba slivovice vďaka štátnym prémiám získala na význame.
S láskou vytvorený číro slovenský destilát od výrobcu Pacha Matrtaja. Vznikla spojením dvoch čistých destilátov - Borievkového a Frndžalice.
Lahodná zamatová chuť doprevádzaná nádychom medu, je charakteristickým znakom našej jablkovice, vyrobenej z jednej z najstarších odrôd – Jonathan.
Tento destilát najvyššej kvality je vyrábaný podľa starých osvedčených receptúr. Starostlivo vybrané, vyzreté ovocie kvasí prirodzeným spôsobom a po dokonalom vykvasení sa destiluje tradičnou metódou. Typickú hladkú, vyrovnanú a lahodnú chuť pravého slivkového destilátu bez akýchkoľvek prísad získava z vybraných najlepších odrôd sliviek.
Destilát, pochádzajúci výlučne z ušľachtilých odrôd hrušiek Conferencia a Williams. Precízny výber a spracovanie ovocia a dôsledný technologický postup pri destilácii zachováva v destiláte všetky atribúty plne vyzretého ovocia.
Hruškovica je popri Slivovici jedným z najobľúbenejších destilátov. Hruškovica Domovina sa páli z poctivo zozbieraných hrušiek v slovenských regiónoch. Má bohatú arómu a chuť plnú hruškových tónov. Vyrába sa len z dozretých plodov.
Pravý slovenský destilát z poctivo zozbieraných slovenských marhúľ. Destilát vonia po dozretých a šťavnatých marhuliach, dlhotrvajúca sladká chuť osloví široké publikum.
Marhuľovica je svieži, letný 100% destilát, charakteristický svojou jemnou sladkastou vôňou čistého plodu, keďže všetky kúsky ovocia sa pred spracovaním ručne odkôstkujú.
Domovina je kvalitná slovenská borovička s výnimočnou chuťou. Pri výrobe sa použili čierne borievky, ktoré sú menej sladké ako červené, ale sú aromatickejšie. DOMOVINA borovička vás očarí vyváženou, sviežou vôňou a bohatou borievkou chuťou.
egenda hovorí, že na jednom malom hospodárstve rástol strom, ktorý sa jedného dňa začal rozpínať tak veľmi, až sa jeho konáre preplietli s dvoma ďalšími stromami. Od tej doby tam stoja v objatí ako traja najlepší priatelia a rodia to najsladšie ovocie široko-ďaleko. Práve to, ktoré je základom nového jemného destilátu pomenovanom na ich počesť. Výrobky spĺňajú najprísnejšie kritéria kvality pre udelenie certifikátu Kosher. Destiláty sú vyrobené tradičným spôsobom pálenia z poctivo vybraného ovocia. Golden Tri Stromy Hruškovica Pravý pálený destilát z prvotriedne vybraných hrušiek bez pridania liehu, aróm a iných prímesí, čo garantuje jedinečnú harmonickú chuť a vôňu destilátu.
Tradičný špičkový destilát z odrody Bystrická, ktorá sa vytratila z našich sadov kvôli chorobe šárka sliviek. Ručne oberané, triedené a odkôstkované plody spod vyhasnutej sopky Vihorlat, kde táto choroba nezasiahla, sa veľmi citlivo destilujú, aby vynikli všetky chute a vône tejto vzácnej odrody.
Prvá slovenská borovička destilát. Tradičný ľudový alkoholický nápoj borovička, je neoddeliteľnou súčasťou slovenského kultúrneho dedičstva. Aj keď je veľa písomných pamätí nenávratne stratených, zo zachovaných sa môžme dočítať, že borovička sa na území dnešného Slovenska začala vyrábať počiatkom 19. storočia, a to v regióne dnešného Spiša.
Slivovica Kosher v sebe spája prísne pravidlá a valašskú tradíciu a prináša v päťročnej vyzretej podobe. Kombinácia tradičných výrobných postupov spolu s dohľadom zástupcov americkej Orthodox Union a päť rokov zrenia je istou zárukou tej najvyššej kvality. Tento číry destilát so sladkastou mandľovou arómou kôstok a jemnou ovocnou chuťou pripravujú vizovickí liehovarníci s použitím najmodernejších technológií a pod dohľadom zástupcov židovskej organizácie udeľujúcich certifikát kóšer. Výrobné zariadenie musí byť pred začatím výroby vykošerované, tzv. vypláchnuté teplou a studenou vodou. Na to, aby ste si naplno vychutnali jeho kvalitu, však nemusíte byť príslušníkmi židovskej komunity. Exkluzivitu tohto destilátu zvýrazňuje luxusné balenie.